Ghislaine is Juridisch Doctorandus, Criminologie/Agogiek, Gestalttherapeut, Nestorlid NVAGT.

Zij was 7 jaren werkzaam in de forensiche psychiatrie en werd daarna docent aan het Hoger Beroeps Onderwijs: Cultureel Werk, Pedagogische Academie en Hoger Kunstonderwijs: Academie voor drama en tweede fase "Mode, Vormgeving en Strategie".
Zij volgde een opleiding tot Gestalttherapeut. Zij doceerde sociale wetenschappen, culturologie, cultuursemiotiek en Persoonlijk Ondernemerschap als kunstenaar.
Sinds 1981 begeleidt zij de "persoon en zijn organisatie" in diverse contexten en steeds met veel plezier. Ondernemerschap en "in je kracht blijven" acht zij bepalend bij het (her)oriƫnteren op een beroepsrichting die bij de persoon past is.
Creativiteit en een flexibele verbeelding is steeds de kern van het bevorderen van zingeving en kwaliteit. De mens en zijn beelden boeit haar in het byzonder. Dromen (als werkwoord en als zelfstandig naamwoord) en het vermogen tot beelddenken vormen, voor haar, de oorsprong van richting zoeken - als ondernemersdynamiek- in een complexe omgeving. Dat verbindt het fantastische met het zakelijke.
Sinds 1985 gaat zij samenwerkingsverbanden aan die complementair zijn aan haar expertise. Zij stimuleert ontwikkelingsprojecten in Europa op gebied van ondernemerschap en kunst. Alle bijdragen zijn gebundeld in de Stichting Creasson waar zij de initiator van is.

Als coach, counsellor heeft zij haar praktijk in Eindhoven. Zij ondersteunt mensen, die om verschillende redenen zijn vastgelopen en zoekende zijn naar verwerking of oplossing.

zie hier publicatie; PDF "Beelddenken als instrument bij coachen"