Hoe voorkomen dat je al moe bent als de dag nog moet beginnen?
Hoe zorgen dat je na een dag hard werken 's avonds nog bruist van de energie?

De lezing gaat over energiemanagement.
Twee motto's: Wie bevlogen aan het werk is wordt nooit echt moe.
Als je jezelf leert kennen en je grenzen, blijf je creatief en gezond ook in een omgeving die je onder druk zet"

Introductie
Wij lijken voortdurend te moeten leren wat we niet kunnen. Er is vaak verrassend weinig tijd om te genieten van waar we juist erg goed in zijn. We hebben de neiging om daar zelf ook wat schamper over te doen. Hoe weet je waar kracht ligt en hoe krijg je daar meer zicht op, waar laat je kansen liggen en in welke hoek moet je ze vooral niet meer zoeken? Met een persoonlijk actieplan kun je jouw kwaliteiten beter gaan benutten in de dagelijkse praktijk. Dan wordt het spannend en doe je vooral waar je energie van krijgt. Verwar leuk spannend niet met teveel werkdruk en overspannen zijn niet met burnout. Burnout is de laatste fase van een proces dat een stijgende lijn van ontkende overspanning is." Laat je het zover komen dan is dat voor jezelf en je omgeving een dure les. Je hoeft niet te wachten op waarschuwende symptomen om te voorkomen dat je door stress de kwaliteiten die je in je werk wilt realiseren gaat verliezen of via slapeloze nachten en humeurwisselingen ontdekt dat de werkdruk echt te vaak te groot is. En hoe is het met de andere gebieden in je leven die ook om aandacht vragen? Omgaan met grote werkdruk en creatief blijven, je draagkracht in eigen stijl kennen en samenwerken met andere stijlen, de balans bewaken tussen werk en privé, dat zijn o.a. de onderwerpen die aan bod komen. Er is veel ruimte voor je eigen vragen en thema's rond preventie van overspanning en burnout en het zoeken naar datgene dat bij je past. Mentale kracht helpt je het juiste spoor te volgen.

Voor wie?
De lezing is bedoeld voor iedereen die zijn koers (opnieuw) wil uitzetten. Dat kan om verschillende redenen duidelijk zijn geworden, zoals gebrek aan energie en het gevoel aan je grenzen te zitten, conflicten met je omgeving en niet weten hoe dat op te ruimen. Je beseft misschien dat je veel energie steekt in wat je niet goed kunt in plaats van dat te doen in waar je goed in bent.

Thema's
* Stil staan bij jezelf en goed naar jezelf leren luisteren
* Je afvragen: " past wat ik doe nog wel bij mij?
* Onderkennen waar je kracht ligt en deze ontwikkelen
* Leren genieten van waar je juist goed in bent
* Zien waar je kansen laat liggen, en waar je ze niet moet zoeken
* Energieverspilling leren voorkomen, en daarmee burnout
* zwakke kanten accepteren en beschouwen als uitdaging
* kwaliteiten beter benutten in je dagelijkse praktijk

Toelichting
In de interactieve lezing wordt aandacht besteed aan je sterke kanten maar ook de valkuilen en de hindernissen worden onder de loep genomen. Jouw creativiteit zal worden aangesproken om, wat nu moeilijk gaat, op te lossen en voortaan de juiste keuzes op het juiste moment te maken. Uit vele mogelijkheden zul je een toekomstscenario ontwerpen die je energie en gedrevenheid gaande houdt om vooral datgene aan te pakken waar je hart ligt.

Creatieve en ontspannende momenten geven veel informatie over verborgen mogelijkheden. Er wordt uitgegaan van je persoonlijke situatie met veel voorbeelden uit de praktijk.